sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Kun yö on parasta luomisaikaa

Alkuvuodesta koin erittäin kovaa väsymystä ja siihen apua netistä etsineenä törmäsini ensikertaa melatoniiniin ja vuorokausirytmin häiriöihin ja innostuin itsekin kirjoittamaan aiheesta tämän artikkelin.

Aihe palasi nyt mieleeni, kun huomasin juuri Ylen julkaisseen tänään aiheeseen liittyvän jutun. Nyt kun ei ole enää sellaista kamalaa kaamosta kuin talvella, on vireystasoni aivan erilainen. Valolla on valtavan suuri merkitys. Vuorokausirytmini on silti yhä edelleen samanlainen, eli jos joudun heräämään ennen yhtätoista, tekee nouseminen vaikeaa. Mutta pystyn käynnistymään huomattavasti nopeammin. Eli kesäisin en koe aivan yhtä tuskalliseksi sitä normaalia yhdeksästä-viiteen -työrytmiäni. Se on ihan ok noin työpäiväksi, vaikka vapaapäivinä mieluiten nukun pitkään ja valvon myöhään.

Mutta aina päivän luovin hetki alkaa vasta iltakahdeksan jälkeen. Aivoni ikäänkuin heräävät tosissaan silloin. Ja tuollon kaikki muutkin hälinät ympärillä alkavat hiljentymään ja tuo rauha antaa lisää tilaa luovuudelleni. Sitä tekee myös samaan aikaan ikkunasta näkyvä kaunis kesäinen auringonlasku. Kaikkein parasta aikaa vuorokaudesta on tämä. Harmi tosiaan, että nyt tämän hyvän flown käynnistyttyä täytyy jo kohta käydä nukkumaan aikaisen herätyksen vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti