keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Menettämisen pelosta vielä

Typerää että minä tällaisen murehtimiseen käytän aikaa. Tyttöystäväni on kuitenkin ehkä maailman luotettavampia ihmisiä. Mutta kuten aiemmissa kirjoituksissani on tullut ilmi, niin minulla on vahvana hylkäämisen tunnelukko ja siksi heräsi tällainen pelko kun naiseni toisesta miehestä alkoi puhumaan. Vaikka luotan tyttöystävääni, en silti yhtäkkiä voi pelkoani häivettää. Luulen että pitää alkaa lukea Kimmo Takasen Tunne lukkosi kirjaa uudelleen ja alkaa työstää asiaa sen avulla.

Uskon, että asiaa auttaa jos siitä avaudun. Siksi lähden liikkeelle vuodattelemalla tänne kaikki ajatukseni siitä, miten pelkään tyttöystäväni menettäväni. Aikamoista ajatuslaukkaa olen ehtinyt asiasta käydä. Olen googletellut netin läpi aihetta "naisen miespuoliset kaverit". Löytämäni vastaukset eivät tietenkään ole yhtään helpottaneet huoliani. Jos on jokin mieltä painava huoli, niin viimeinen paikka johon siihen kannattaa lähteä hakemaan apuja on internetin keskustelupalstat. Muutoin mielessä on kohta vain entistä isompia huolia.

Tutkimus: Miehet ja naiset eivät voi olla vain ystäviä

Naiset “geneettisesti ohjelmoitu” pettämään – salasuhde toimii varasuunnitelmana

Vauva.fi: Naisen miespuoliset kaverit. Vain kavereita? :
"No minulla oli joskus paljonkin mies"kavereita" loppujen lopuksi oikeasti tajusin että suurin osa heistä olisi vain halunnut seksiä joten yhteydenpito loppui :D Ehkä sun nainen ei vaan tajua että ne haluaa seksiä tai sit ne on oikeesti kavereita.. Tai sit se pettää." 
"Kannattaa olla erittäin varovainen tuollaisen naisen kanssa. Kyseinen nainen voi ystävyyden varjolla pettää sinua todella kauan. Hän menee vähän "vierailemaan" ystävänsä luona."
  
 
Törmäsin myös toisenlaiseen termiin nimeltä "Emotionaalinen pettäminen"

Petätkö kumppaniasi emotionaalisesti? Näistä merkeistä sen tiedät
Petätkö kumppaniasi – henkisesti? Havahdu näihin merkkeihin

Tyttöystäväni kertoi viimeksikin nähdessämme "Kuinka mukava sen miehen kanssa onkaan jutella. Hänen kanssaan voi keskustella vaikka mistä ja hän on tosi avarakatseinen. Olen ihan täpinöissäni aina kun saan keskustella."

Vaikuttaa että heillä on syntynyt vahva henkinen yhteys ja pelkäänkin, että se lähentää heitä liian paljon koska: 
"Monet tämän kaltaiset henkiset suhteet muuttuvat seksisuhteeksi, Saltz kuvaa."

 
 On monia syitä miksi pelkään naiseni jollekin toiselle menettäväni:

- Aiemmat kokemukseni: Olen saanut ennenkin kuulla ihastukseni kohteen kiinnostuneen jostain toisesta

- Tyttöystäväni vähättelevät puheet itsesään. Jostain syystä hänellä on hieman huono itseluottamus: "Ei sinun tarvitse pelätä, että joku muu minut veisi. Kukapa minua lähestyisi. Sinä olet ainut joka minut hyväksyy omana itsenäni." Niin mitä jos tyttöystäväni saakin huomata, että tarjolla olisi toinen mies joka osoittaa häneen kiinnostusta...? Alkaako se nostaa tyttöystäväni itsetuntoa ja saa hänen olonsa tuntumaan erityisen hyvältä. Ja sitten... Tästä syystä minä yritän tehdä kaikkeni, että tyttöystäväni saisi tuntea itseni erityiseksi ja haluttavaksi MINUN kanssani.

- Hän on herkkä ja reagoi vahvasti. Jos minä aiheutan hänelle pienenkään epämiellyttävyyden tunteen, pelkään että hän lähtee hakemaan lohtua toisen miehen sylistä. Varsinkin kun hän on kuvaillut kuinka mukava sen miehen kanssa on jutella kaikesta. Parisuhteestammekin hän kuulemma on paljon hänelle avautunut...

- Yksinkertaisesti vaihtelevuuden haku... kyllästyminen tasaiseen arkeen... Hän on joskus puhunut että "Melkein pelottaa kun meillä on mennyt niin tasaisesti..."

*  *  *

Pohjimmiltaan on kyse kaikessa on siitä, että pelkään oman toimintani olevan jotenkin vääränlaista ja riittämätöntä. Ja että se ajaa tyttöystäväni pois - sen toisen läheiseksi muodostuneen miehen syliin. Pelko saattaa saada minut tarkkailemaan ja varomaan toimintaani liiankin kanssa. Minusta voi tulla liian kiltti. Sekään ei ole hyvä, kuten täälläkin eräs nainen kertoo omasta miehestään joka on kuulemma maailman ihanin, mutta silti häntä se VITUTTAA.

Vastaajat arvelivat, että naisella on ikä- tai muuta kriisiä elämässään ja parisuhteessakin menee "liian tasaisesti", niin siitä moinen tunteilu. Jostain syystä minäkin mietin pitkälle tulevaisuuttamme, että miten pystyn pitämään suhteemme toiselle osapuolelle kiinnostavana tulevina vuosina (ja vuosikymmeninä). Ettei se vain muuttuisi tasaisen tylsäksi. Tietysti nettiä selailin ja päädyin mm: tällaiseen: Tutkimus selvitti: Näin monta vuotta häiden jälkeen naiset alkavat pettää

Ja jostain luin, että nainen tutkiskelee tarkemmin elämäänsä aina tietyin väliajoin esim. juuri pyöreitä täytettyään. Kuten omakin naiseni on juuri tekemässä. Silloin hän miettii onko elämä ja hänen kumppaninsa sitä mitä hän on halunnut ja silloin hän on alttiina tekemään radikaaleja muutoksia. Hakemaan jännitystä muualta ja niin pois päin. Toki miehilläkin on "oikkunsa", kuten Coolidge -efekti. Jos olisinkin nainen, niin tilanteessani varmasti stressaisin asiaa tuolta kannalta. Ja kuten artikkelissakin mainitaan, en minäkään miehenä halua naiseni tietävän tuollaisesta. Vaikka me muuten välillä keskustelemme elämän ja ihmisyyden syvällisiä puolia, en aio tuollaisesta mainita. En tahdo että hän alkaisi käymään päässään jotain samanlaista ajatuslaukkaa kuin minä tällä hetkellä.

 
Tällaisia minä siis vain mietin. Miksi? Pois tällaiset ajatukset! Ei tietenkään ole järkeä elää pelossa, että toinen osapuoli saattaa kohta pettää. Jos elämässä vain miettii, että jotain pahaa kohta tapahtuu, ei osaa keskittyä hyviin asioihin jotka tapahtuu tällä hetkellä. Ja käy kuten Tunne lukkosi -kirjassa sanottiin, eli tunnelukoilla on itseään toteuttava vaikutus: 
"Kun pelkäät hylkäämistä - tulet hylätyksi."

Lähden kertailemaan Takasen kirjaa jos sen avulla saisin itseni työstettyä irti näistä peloista. Kirjalle oli näköjään ilmestynyt alkuvuodesta jatkoa - Murra tunnelukkosi -niminen teos. Voisi olla hyvä tutustua siihenkin.

2 kommenttia:

  1. Hei. Löysin blogisi hiljattain ja se on ollut mielenkiintoista luettavaa. Minua jäi kovasti kiinnostamaan, mitä sinulle nykyisin kuuluu?

    VastaaPoista
  2. Hei ja kiitos kysymisestä. Ihan hyvää kuuluu, tulinkin juuri rustailemaan tuoreimmat kuulumiseni, joten sieltäpä ne blogin alusta löytyy :) Nyt minusta tuntuu että olisi enemmänkin kirjoittelun tarve, joten kannattaa päivystää blogia - tekstejä saattaa lähiaikoina ilmestyä hieman tiiviimpään tahtiin.

    VastaaPoista